Tribuna
PNL
Asta la re(cidi)vista
"Brusli era om ca noi, avea griji, dar şi nevoi!"
Rareș BIŢU
2196 vizualizari

Da, ştiu: plouă cu ameninţări că vin autostrăzile peste noi, fulgeră cu promisiuni, tună cu "le facem noi!", trăzneşte cu "noi, pricepuţii, nu incompetenţii ăia!", prăpăd, ce mai. În plin sezon de precipitaţii - doar nu-i doare gura să ne precipite tot ce poate fi nadă pentru bizon - ia uite ce răutate de titlu scoate Gândul pe carosabil: "O nouă amânare pentru autostrada Sibiu - Piteşti". Alo, ia staţi un pic, nu se poate mă, aşa ceva. Pur şi simplu nu se poate. Ia, nu-i nimeni să reformuleze? ... Nu? Că uite, eu i-aş fi zis mai degrabă ... ăăă, mă şi ştiam, ... na, drace, ... a, da, "Autostrada Sibiu – Piteşti rămâne pe drumuri"! Optimiştii n-au decât să ia de bun ce promisiuni ne mai molfăie aleşii. Băi, ce elegant le-am zis cretinilor "optimiştii"!

 

Halep! Hop!

 

# Nici nu i-a dat bine ruşinică Halep Serenei, că Viorel s-a şi cocoţat pe victoria Simonei, arătând că, dacă-i musai, e tare-n tenis: "În plină campanie electorală, premierul Victor Ponta s-a folosit, din nou, de imaginea Simonei Halep, felicitând-o pe Facebook, la doar câteva secunde după victoria impresionantă împotriva Serenei Williams, de la Singapore. Emoţia momentului şi entuziasmul postării nu i-au impresionat pe cei care i-au citit postarea, internauţii reproşându-i premierului nu are niciun merit pentru meciul câştigat de tenismenă". Peste Ocean, preşedintele Obama cică ar fi fost văzut descălecând de pe înfrângerea Serenei Williams. Faptul că de postat n-a postat nimic după meci, nu credeţi că-i edificator?

# Yahoo News: "Introducerea școlilor de corecție în acest secol ar însemna un pas uriaș înapoi. Un specialist în educație a discutat cu cititorii despre soluțiile care pot stopa fenomenul violenței în școlile din România". Aşa o fi, dar buda? Cu buda ce ne facem? Cum care budă?  Buda care locuieşte în fundul curţii în şcolile de la ţară, buda aia din ce secol o fi făcând parte?

 

Coşoveni, made in UE

 

# Dacă-n Coşoveni, un drum judeţean n-ar fi fost asfaltat, cu bani europeni, peste canalizarea fără branşamente la locuinţele localnicilor, n-aş fi scris, poate, niciodată. Cum asfaltul a fost turnat, deşi canalizarea încă n-a aflat ce-i ăla racord, merită să scriu. Şi dacă tot scriu, cum să nu scriu şi că asfaltul nu poate fi spart, pentru a face loc racordării, fiindcă el, asfaltul, e-n garanţie. Ori cu garanţia pe o lucrare făcută cu bani europeni, nu te joci, se ştie! Vestea proastă e că localitatea asta, Coşoveni, nu se află în Africa, aşa cum s-ar putea crede. Vestea din cale-afară de proastă e că fix în Dolj obişnuieşte să locuiască Coşoveniul ăsta!

# Fiindcă a organizat lupte ilegale cu cocoşi, principesa Irina s-a ales cu una bucată condamnare, vreme de trei ani din partea SUA. Cum a scăpat aşa ieftin? Invocând vârsta înaintată a tatălui ei, Regele Mihai, ajuns la 92 de ani, plus - plu-us - "probleme grave care-i macină sănătatea", detaliu care s-a priceput cum să gâdile pe burtă milostivenia judecătorului de caz. Câtă zdroabă pentru nişte biete lupte, şi ălea cu cocoşi. Oare când încăiera cocoşi, ta-su o fi plesnind de sănătate? Era cumva ficior? La noi, alţii au ajuns celebri pentru lupte cu norodul, cu pensia, nu PIB-ul, cu nivelul de trai, stâlcite toate în bătaie şi nu i-a mai condamnat nimeni. Deşi meritau să le sară fulgii!

# Nişte - evident - specialişti recomandă consumul de alcool celor care au împlinit 60 de ani: cică îmbunătăţeşte memoria. Unii, au o memorie atât de bună, încât nu-i zi să nu-şi amintească de aşa bunătate de "sfat".

# Na poftim! Întrebaţi de un sondaj mai curios cum trebuie să fie preşedintele României, subiecţii s-au repezit să-l vadă "Cinstit, lider, competent, echilibrat şi educat". Alo! Alooo! Păi, ce facem aicia, mă? Adică de 25 de ani ne toot antrenăm şi acuma iar v-apucă? Auzi la ei: "cinstit", "competent", "echilibrat", bă, da unde vă credeţi aici? Vorbim, totuşi, de alegerea preşedintelui în România, dhă-ă!

# Consilierul italian care a bătut un român afirmă că nu este xenofob, dar ar repeta gestul cu oricine. Românul caftit afirmă că nu este disponibil, motiv pentru care ar evita gestul cu oricine.

 

Jane, tre să ştii că tu, ne-ai răvăşit destinu!

 

# Sublimul zilei a sosit din partea marelui artist de spirit interplanetar Jean de la Craiova, întâmplat la mormântul lui Bruce Lee unde a nestemat o manea din a cărei măreţie nu am cum să nu scapăr citate: "Brusli era om ca noi, Avea griji, dar şi nevoi, Şi făcea mare război, draga nenii! Dădea bine cu picioru', şi-l cunoştea tot poporul, Îl aprecia şi tata, dădea bine cu carata! Era un băiat de visîîî, S-a bătut şi cu Geac Noriiiisîîî!"

# Cu acelaşi prilej, am auzit şi "Maneaua lui Eminescu, cântată de CTP". N-am reţinut decât am de-a face cu un "tetrastih" şi că "Scria bine cu stilou, Şi-o iubea pe-aia ca bou, Dar n-a mai făcut nimica, I-a spart banii Veronica!"

# "Doina Pană vrea să re ... - cum adică cine-i Doina Pană? scrie mai jos, puţină răbdare, impertinenţilor! - deci "Doina Pană vrea să rediscute Statutului personalului silvic, pentru a sprijini lucrătorii din domeniu, dar şi pentru a înăspri sancţiunile. Ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, a declarat că după ce a fost modificat Codul silvic, se are în vedere rediscutarea Statutului personalului silvic, pentru a sprijini lucrătorii din domeniu, dar şi pentru a înăspri sancţiunile", anunţă Agerpres. Hmm, tare de tot, asta cu "se are în vedere"!! Ca să nu mai pomenesc de "Sprijinirea lucrătorilor în domeniu"! Băi, eşti nebun?? Tu auzi ce li se pregăteşte cozilor de topor? Numai tăietor de pădure să nu te nimereşti la aşa "asalt"! Cred că, văzând cum sare rumeguşul din ameninţările duduii Pană, mafiei lemnului îi vine să-şi taie singură craca!

# Credeaţi că asta-i tot? Nici vorbă! Mafia lemnului trebuie călcată pe cap: "Ca un pas următor, pe lângă Codul silvic, vom relua în discuţie Statutul personalului silvic. O vom face împreună cu sindicatele din domeniu, aşa cum este firesc să se întâmple, cu ce lucruri putem să venim în sprijinul celor care lucrează în domeniu, dar şi cu ce putem să înăsprim, ca sancţionare, eventual cu suspendarea dreptului de a practica în momentul în care pe raza de care se ocupă apar foarte multe cioate descoperite. Deci se vor aspri şi sancţiunile, dar vrem să venim şi cu nişte drepturi”, a afirmat Doina Pană. Mda, nu mai e niciun dubiu: dacă auziţi un soi de suspin cu sughiţuri, să ştiţi că-i de la drujbă. Aşa se tânguie ea când, iată, mafiei lemnului tocmai i se taie craca!

# Iohannis: "Cei 300-350 de primari plecaţi de la ACL sunt TRĂDĂTORI". Hmm, adică aşa le zice mai nou traseiştilor când traseiesc? Ghinion!

# Economistul-şef al BNR: "Copiii cred că banii sunt făcuţi de zâne; aşa au crezut şi părinţii când au luat credite cu buletinul". Aiurea. Al meu nu crede în bazaconii din ăstea: ştie clar că, de făcut, banii îi face tata, iar de ras îi rade mama!






comentarii
1 comentarii

Brusli...........tzigani cu tupeu si fara bun simt, adica animale
plm
25.10.2014 10:08
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica